Despre mine

Tuesday, June 14, 2016

"Succesul este o simplă chestiune de noroc. Întreabă-l asta pe orice ratat." (Earl Wilson)


Acest citat reflectă adevărul mai mult decât o pot crede majoritatea oamenilor. Foarte mulți se bazează pe conceptul de noroc pentru a dovedi că ei nu îl au. Dar oare de noroc depinde ceea ce avem și ceea ce putem obține? Să fi fost așa și acum am fi trăit în peșteri și nu am fi știut niciodată progresul tehnologic. Însă nu este așa! Cineva a îndrăznit să viseze și să facă tot posibilul și uneori și (aparent) imposibilul pentru a-și realiza visul. Cândva, roata a fost doar un vis, până a apărut primul car, la fel a fost și cu prima plută, prima casă din piatră, prima carte tipărită, primul motor cu aburi, primul automobil, primul telefon fix, apoi și mobil, primul computer etc. Toate acestea cândva au fost doar visuri, pe care cineva le avea, iar toți în jurul lui râdeau și îi spuneau să coboare cu picioarele pe pământ, că așa ceva este imposibil și niciodată nu va exista. Însă ei nu au renunțat. Oare am mai fi avut noi toate acestea dacă ei renunțau atunci la visul lor? Puțin probabil.

Să revenim acum la noroc – oare toate astea au depins de noroc? Sau poate de voia întâmplării? Hai să vedem! Ieșiți afară și vedeți un nuc și imediat vă doriți să mâncați câteva dintre nucile pe care le vedeți în copac. Ce faceți? Mergeți sub nuc și așteptați să cadă vreo nucă ca apoi s-o puteți mânca și să spuneți că ați avut noroc? Sau în cazul că nu cade nicio nucă, plecați de acolo dezamăgit spunând că nu aveți noroc? Cel mai probabil în acest caz veți urca în copac sau veți arunca un băț în direcția nucilor ca acestea să cadă și apoi să le luați, nu-i așa? Păi iată, când ați hotărât să urcați în pom sau să aruncați acel băț ați hotărât să faceți o acțiune care a schimbat ceva în viața Dvs. și anume faptul că ați mâncat nuci. Păi, iată care este problema atunci când cineva insistă că nu are noroc, el pur și simplu este acela care stă sub nuc și așteaptă ca nucile să cadă de la sine, iar între timp se plânge că nu are noroc.

Data următoare când mai aveți vreo ocazie să preluați controlul propriei vieți nu ezitați să o faceți, că de altfel veți tot aștepta să „cadă nucile”. Și să nu vă fie frică să visați, visurile sunt motorul progresului! Iar dacă credeți că va fi prea greu și că veți întâlni multe piedici, să știți că nu se împiedică doar acei care stau întinși în pat. Îndrăzniți și visați, dar și acționați în consecință pentru realizarea lor – veți fi uimiți de puterea visurilor!

Numai bine și visuri cât mai mărețe!